Kurser och föreläsningar

Vill du lära dig mer om blomster i säsong? Vill du och kompisgänget göra någonting annorlunda tillsammans? Jag håller kurser, studiecirklar och föreläsningar om odling och blomsterbinderi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Alla kurser hålls i fantastiskt mysiga Wieselgrensgården. Fika och allt material ingår. Anmäl dig till en kurs här.

Vill du ha en skräddarsydd workshop eller föreläsning går det att ordna. Hör av dig så kan vi säkert knåpa ihop någonting bra tillsammans.

kurser_blomsterbinderi_odling

Vårens och sommarens kurser:

21 mars: Blomster från jord till bord - odla snittblommor i pallkrage
Tänk att kunna gå ut i egen täppa och plocka blommor till din fredagsbukett. Blommor som du vet är härodlade och kärodlade av dig med varsam hand. Välkommen till mysiga Wieselgrensgården och en kväll då vi tillsammans planerar för sommarens blomsterbuketter, och tar reda på hur mycket blommor du får plats med i en pallkrage. (Det är fler än du tror)

4 april (tre tillfällen): Evighetsblommor och blomstermoln – odla och skapa
Välkommen en studiecirkel där vi fördjupar oss torkade blomster, eterneller, torktekniker, hönsnätets förträfflighet och mycket, mycket mer. Vid tre tillfällen, varav två på våren och ett på hösten, lär vi oss mer om vilka växter som går att torka och hur de odlas. Vi tittar på vad i naturen som går att torka och vi avslutar med att göra fluffiga blomstermoln av de växter vi odlat själva och av blommor och växter från det vilda. 

16 maj: Kransar och kaffe - gör en vårkrans
Vi frossar i vårens härligheter. Kvistar, grenar, tulpaner, narcisser, vårlökar och vinterns torkade härligheter används i kransar till bord eller dörr. Vi binder kransar av blommor och blad som växer i odlingarna och i den omgivande naturen. Vi börjar med en kort promenad i skog och mark för att samla material och kompletterar sedan med
färskt eller torkat blomster och grönt från odlingen. Vi testar tekniker och pratar material. Och så har vi roligt tillsammans!

9 juni: Buketter och bakverk – blomsterbinderi
Välkommen till mysiga Wieselgrensgården och en kväll där vi skapar av försommarens grönska. Spirande grenar, vårlökar och försommarens blomster samsas i buketten. Vi binder buketter av blommor och blad som växer i odlingarna och i den omgivande naturen. Vi börjar med en kort promenad i skog och mark för att samla material och kompletterar sedan med säsongens blomster och grönt från odlingen.