Om oss

Odling av svenska frilandsodlade snittblommor i säsong!


Hos mig hittar du lokalt odlade blommor i säsong som har producerats miljövänligt, hantverksmässigt och humant. Jag odlar utan konstgödsel eller naturfrämmande bekämpningsmedel och främjar därför biologisk mångfald samt bidrar till bättre förutsättningar för vår natur.

Kort och gott - hållbara blomster med ett naturligt och unikt uttryck!

rebecca_borg_söderkvist_vislanda

Rebecca

Det är jag, Rebecca, som odlar.  Jag brinner för det närproducerade. Så korta transporter som möjligt från jord till bord. Så vill jag ha det. 

Och så ääälskar jag blommor. Alla blommor. Färg och form och att sätta ihop buketter till någonting som någon blir glad av. Det är det bästa!

ruth_rudolf_vislanda

Ruth och Rudolf

Det här är Ruth och Rudolf. Min mormor och morfar. På deras bröllopsdag någon gång under andra halvan av 40-talet. 

De är orsaken till allt det här. Eller, ja, mycket av det i alla fall. Min morfar älskade blommor. Han odlade blommor, målade blommor och pratade om blommor. Mormor var mer praktiskt lagd, en sådan som höll sig sysselsatt. Med att rensa ogräs till exempel.

I vilket fall är det de här två som en gång i tiden gav mig mitt trädgårdsintresse och min kärlek till blommor. 

Så... Om du undrar... Eller har undrat... Varför blomsterodlingen heter Ruth & Rudolf så har du förklaringen här. I den här bilden på min vackra mormor och min stiliga morfar och i brudbuketten som morfar så noggrant och kärleksfullt färglagt för hand. 

Tack mormor och morfar!